GURDJIEFF.FI

Gurdjieffin armenialainen passi

Gurdjieff.fi -verkkojulkaisu tutkii G. I. Gurdjieffin alkuperäistä opetusta ja edistää siitä kiinnostuneiden henkilöiden ja organisaatioiden välistä kanssakäymistä.

Gurdjieff.fi -verkkojulkaisua ylläpitää Karatas-Seura ry.

Haluamme luoda keskustelua ja aktiivisesti tukea Gurdjieffin opetukseen liittyvää toimintaa erityisesti Suomessa. (click here in English)

Gurdjieff.fi julkaisee esseitä, artikkeleita ja kuvitusta. Otamme lukijoiltamme vastaan teksti- ja kuvamateriaalia, jotka käsittelevät Gurdjieffia tai hänen opetustaan. Katso lisätietoja.

Tuoreimmat artikkelit ja uutiset:

 • Vertausten kieli C. S. Lewisin Suuressa Avioerossa
  ”Hyvä kirja kannattaa lukea kolme kertaa. Ensin juonen takia, sanoja seuraten. Toisen kerran sisällön takia, siis ymmärtäen. Kolmannen kerran opetuksen takia, siis käytäntöön soveltaen. C. S. Lewis “Suuri Avioero” on sellainen kirja.” – Kari Krohn 1971
 • G. I. Gurdjieff: Kaksi henkiolentoa
  Eräässä muinaisessa opetuksessa kerrotaan, että sinä päivänä, kun Jumala loi ihmisen, hän loi myös jokaiselle ihmiselle kaksi henkiolentoa – hyvän hengen ja pahan hengen.
 • Suuri tuntematon
  Aikojen alusta ihminen on pohtinut elämää kuoleman jälkeen. Sama tuntemattomuus on myös omassa maailmassamme: mikä on ihmisen asema, miksi elämää on, miten maailma perimmältään toimii.
 • Kirjasuositus: Olemisen todellisuus
  Olemisen todellisuus kirja pohjautuu G. I. Gurdjieffin läheisimmän seuraajan Jeanne de Salzmannin muistikirjoihin ja se on ainutlaatuinen opas suuren opettajan ideoihin ja menetelmiin.
 • Tosiasiassa me epäilemme
  Elämä on leikki, jonka hetkille tilapäisyys antaa maagisen merkityksen. Jaksamme leikkiä, sillä Gurdjieff muistuttaa kolmannen voiman mahdollisuudesta, yhteensovittavasta ja ylemmäs vapauttavasta voimasta.