G. I. GURDJIEFF

Gurdjieffin armenialainen passi

Gurdjieff.fi -verkkojulkaisu tutkii G. I. Gurdjieffin alkuperäistä opetusta ja edistää siitä kiinnostuneiden henkilöiden ja organisaatioiden välistä kanssakäymistä.

Haluamme luoda keskustelua ja aktiivisesti tukea Gurdjieffin opetukseen liittyvää toimintaa erityisesti Suomessa. (click here in English)

Gurdjieff.fi julkaisee esseitä, artikkeleita ja kuvitusta. Otamme lukijoiltamme vastaan teksti- ja kuvamateriaalia, jotka käsittelevät Gurdjieffia tai hänen opetustaan. Katso lisätietoja.

Tuoreimmat artikkelit ja uutiset:

 • Kirjasuositus: Olemisen todellisuus
  Olemisen todellisuus kirja pohjautuu G. I. Gurdjieffin läheisimmän seuraajan Jeanne de Salzmannin muistikirjoihin ja tarjoaa uutta oivallusta hänen henkiseen opetukseensa – gnosiksen tiehen tai “olemisen tietoon”, jota on välitetty eteenpäin aina kaukaisista antiikin ajoista asti.
 • Tosiasiassa me epäilemme
  Elämä on leikki, jonka hetkille tilapäisyys antaa maagisen merkityksen. Jaksamme leikkiä, sillä Gurdjieff muistuttaa kolmannen voiman mahdollisuudesta, yhteensovittavasta ja ylemmäs vapauttavasta voimasta.
 • Gurdjieff – syntymäpäiväkonsertti 2022
  G. I. Gurdjieff / Thomas de Hartmann -musiikkia, solistina pianisti Charles Ketcham.
 • Nikolai Stjernvallin muistolle
  Nikolai Stjernvall palveli Mannerheimin johtamassa ministeriössä Helsingissä ja myöhemmin YK:ssa Genevessä. Hänen biologinen isänsä oli Gurdjieff.
 • Sinä, minä ja Gurdjieff
  Gurdjieff itse esitti, että opetus ja traditiot tahtovat laimentua ajan myötä. Kuinka merkittävä ja vaikuttava on Gurdjieffin opetus tänä päivänä?